Jambéan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lelomanjat Jambéan.

Jambéan utawa misuwur ing basa Indonésia karan Panjat Pinang ya iku salah sijiné dolanan tradhisional saha misuwung ing mangsa dina dadi Dina kamardhikan Indonésia, Sedekah Bumi lan Larung.

Cara mainé[besut | besut sumber]

Wit pinang utawa jambe kang duwé ndhuwur kang mumpuni banjur diweni oli. Ing Bagean wit jambe iku di pasang aneka warna bebungah.. Lan para paserta lelombhan kudu wisa ngayoh kanthi cara angrik utawa disunggi lan menek wit jambe.

Jambean

Sajarah[besut | besut sumber]

Jambean utawa panjat pinang asal usulé saka jaman penjajah Walanda.lelombhan jambean uga dianakake wiwit jaman Walanda ing acara mantenan kanthi kang mèlu wong pribumi. Bebungah kang bisa direbut ing lelombhan jambean ing mangsa Walanda kaya ta bahan utawa panganan (keju, gula, saha rasukan.Tata cara mainé kawit biyèn nganti seprene ora arubah.

Dolanan kang dilakoni bocah[besut | besut sumber]

Dolanan kanggo wong diwasa[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]