Candhi Muaro Jambi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Candhi Gumpung Muarojambi.jpg
Makara, patung penjaga gerbang ing Candhi Gumpung, Candhi Buda Ing situs arkéologi Muaro Jambi, Jambi

Situs Purbakala Kompleks Percandhian Muaro Jambi ya iku kompleks percandhian agama Hindhu-Buda paling luas ing Indonésia kang awujud tilas Karajan Sriwijaya lan Karajan Melayu. Kompleks percandhian iki ana ing Kacamatan Muaro Sebo, Kabupatèn Muaro Jambi, Jambi, Indonésia, tepaté ing tepi Batang Hari, sakiwa-tengené 26 kilomèter arah wétan Kota Jambi. Koordinat Selatan 01* 28'32" Timur 103* 40'04". Candhi iki diperkiraaké asal sakaabad ke-11 Cithakan:Masehi. Candhi Muaro Jambi ya iku kompleks candhi kang gedhé dhéwé lan paling terawat ing pulau Sumatera. Lan awét taun 2009 Kompleks Candhi Muaro Jambi wus dicalonaké UNESCO kanggo dadi Situs Warisan Dunia.

Catatan Suku[besut | besut sumber]


Pranala Jobo[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Dunia di Indonésia


Cithakan:Buda-stub