Aksara Cinten tradhisional

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Aksara Cina tradhisional (正體字, pinyin: zhèngtǐ zì) iku siji saka rong sèt aksara standar basa Cina tinulis kontèmporèr. Sèt liyané ya iku Hanzi prasaja. Aksara Cina (Hanzi) tradhisional akèh dipigunakaké ing Hong Kong, Makau, Taiwan, lan komunitas Cina ing njaban rangkah.

Sajeroning lingkungan wong-wong Cina, Hanzi tradhisional uga karan Aksara angèl utawa Aksara komplèks (繁體字/fantizì), utawa kanthi lésan Aksara lawas (老字/laozi).

Sajeroning program-program pangetikan komputer, Hanzi Tradhisional paling kerep diwakili nganggo skéma pengkodhean aksara Big5.

Hanzi tradhisional uga dipigunakaké sajeroning basa Koréa (Hanja), lan aksara-aksara sing wis diprasajakaksedikit disederhanakan digunakan dalam basa Jepang (Kanji).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]