Aksara Cina tradhisional

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Aksara Cina tradhisional (正體字, pinyin: zhèngtǐ zì) iku siji saka rong sèt aksara standar basa Cina tinulis kontèmporèr. Sèt liyané ya iku Hanzi prasaja. Aksara Cina (Hanzi) tradhisional akèh dipigunakaké ing Hong Kong, Makau, Taiwan, lan komunitas Cina ing njaban rangkah.

Jroning lingkungan wong-wong Cina, Hanzi tradhisional uga disebut Aksara angèl utawa Aksara komplèks (繁體字/fantizì), utawa sacara lisan Aksara lawas (老字/laozi).

Jroning program-program pangetikan komputer, Hanzi Tradhisional paling kerep diwakili nganggo skéma pengkodhean aksara Big5.

Hanzi tradhisional uga dipigunakaké jroning basa Koréa (Hanja), lan aksara-aksara sing wis diprasajakaksedikit disederhanakan digunakan dalam basa Jepang (Kanji).

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]