Tomas Tranströmer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tomas Tranströmer
Transtroemer.jpg
Tranströmer in 2008

Lair 15 April 1931 (umur 83)
Stockholm, Sweden
Pakaryan Poet, psychologist
Bangsa Swedish
Mangsa panulisan 1954-
Karya misuwur karya(s) The Half-Finished Heaven
Windows and Stones
Baltics
For the Living and the Dead
The Sorrow Gondola
Bebungah award(s) Penghargaan Nobel dalam Sastra
2011
Kulawarga Monika Bladh

Tomas Gösta Tranströmer (lair 15 April 1931; umur 83 taun) inggih punika salah satunggaling pujangga, psikolog, lan penerjemah saking Swedia. Nalika taun 2011, Tranströmer pikantuk Penghargaan Nobel bidang Sastra[1][2] lan dadosaken Piyambakipun ingkang angka 108 lan dados tiyang Swedia ingkang kapisanan ingkang pikantuk penghargaan kasebut.

Karya[sunting | sunting sumber]

Buku Puisi
Sanés-sanés
Buku pilihan wonten ing terjemahan basa Inggris

Penghargaan[sunting | sunting sumber]


Penghargaan Nobel 2011[sunting | sunting sumber]

Tranströmer pikantuk penghargaan Nobel Sastra nalika taunn 2011.[1][2] Piyambakipun dados pamenang ingkang kaping 108 lan dados tiyang Swedia ingkang angka pisan ingkang pikantuk penghargaan kasebut wiwit taun 1974.[7][8][9]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tomas_Tranströmer&oldid=836457"