Romain Rolland

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Romain Rolland

Romain Rolland (lair ing Clamecy, Nièvre, 29 Januari 1866 – tilar donya ing Vézelay, 30 Desember 1944 kanthi umur78 taun) inggih punika salah satunggaling penulis Perancis. Piyambakipun pikantuk Penghargaan Nobel Kesusasteraan (Nobel Sastra) kanggé karya utamanipun Jean-Cristophe i 1915.[1]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

 Romain Rolland, bibliografi
Tahun Karya Catatan
1888 Amour d'enfants  
1891 Les Baglioni Boten dipunterbitaken sadangu gesangipun.
1891 Empédocle
(Empedokles)
Boten dipunterbitaken sadangu gesangipun.
1891 Orsino Boten dipunterbitaken sadangu gesangipun.
1892 Le Dernier Procès de Louis Berquin  
1895 Les Origines du théâtre lyrique moderne Kasugihan akademis ingkang damel piyambakipun menangaken hadhiah saking Académie Française
1895 Histoire de l'opéra avant Lully et Scarlatti Disertas doktoral
1895 Cur ars picturae apud Italos XVI saeculi deciderit Tesis babagan seni
1897 Saint-Louis  
1897 Aërt Drama sejarah/filsafat
1898 Les Loups
(Ulvene)
Drama sejarah/filsafat
1899 Le Triomphe de la raison Drama sejarah/filsafat
1899 Georges Danton Drama sejarah/filsafat
1900 Le Poison idéaliste  
1901 Les Fêtes de Beethoven à Mayence  
1902 Le Quatorze Juillet Drama sejarah/filsafat
1902 François-Millet  
1903 Vie de Beethoven Biografi
1903 Le temps viendra  
1903 Le Théâtre du peuple
(Folkets teater)
Esai babagan demokratisasi teater.
1904 La Montespan Drama sejarah/filsafat
1904 - 1912 Jean-Christophe 10 jilid wonten ing 3 seri, kasungsun saking Jean-Christophe, Jean-Christophe à Paris, lan La Fin du voyage, diterbitaken déning Cahiers de la Quinzaine[2]
1904 L'Aube Jilid angka pisan saking seri Jean-Christophe
1904 Le Matin
(Morgen)
Jilidangka kalih saking seri Jean-Christophe
1904 L'Adolescent Jean-Christophe jilid angka tiga
1905 La Révolte Jilid angka sekawan saking seri Jean-Christophe[3]
1907 Vie de Michel-Ange Biografi
1908 Musiciens d'aujourd'hui Kempalan artikel lan esai babagan musik
1908 Musiciens d'autrefois Kempalan artikel lan esai babagan musik
1908 La Foire sur la place Jilid angka 1 saking serial Jean-Christophe à Paris
1908 Antoinette Jilid angka 2 saking serial Jean-Christophe à Paris
1908 Dans la maison Jilid angka 3 saking serial Jean-Christophe à Paris
1910 Haendel[4]  
1910 Les Amies
(Venner)
Jilid angka 1 saking serial la Fin du voyage
1911 La Vie de Tolstoï Biografi
1911 Le Buisson ardent Jilid angka 2 saking serial la Fin du voyage
1912 La Nouvelle Journée Jilid angka 3 saking serial la Fin du voyage
1912 L'Humble Vie héroïque  
1915 Au-dessus de la mêlée Manifesto perdamaian
1915   Wonten ing taun punika pikantuk Hadhiah Nobel Sastra
1917 Salut à la révolution russe  
1918 Pour l'internationale de l'Esprit  
1918 L'Âge de la haine  
1919 Colas Breugnon Sejarah Burgundia
1919 Les Précurseurs  
1920   Wonten ing taun punika ndhirikaken tinjauan Europe
1920 Clérambault  
1920 Pierre et Luce  
1921 Pages choisies  
1921 La Révolte des machines  
1922-1933 L'Âme enchantée Jilid ke-7
1922 Annette et Sylvie Jilid angka 1 saking l'Âme enchantée
1922 Les Vaincus  
1924 L'Été
(Sommer)
Jilid angka 2 saking l'Âme enchantée
1924 Mahatma Gandhi  
1925 Le Jeu de l'amour et de la mort  
1926 Pâques fleuries  
1927 Mère et fils
(Mor og barn)
Jilid angka 3 saking l'Âme enchantée
1928 Léonides  
1928 De l'Héroïque à l'Appassionata  
1929 Essai sur la mystique de l'action  
1929 L'Inde vivante Esai
1929 Vie de Ramakrishna Esai
1930 Vie de Vivekananda Esai
1930 L'Évangile universel Esai
1930 Goethe et Beethoven Esai
1933 L'Annonciatrice  
1935 Quinze Ans de combat  
1936 Compagnons de route  
1937 Le Chant de la Résurrection  
1938 Les Pages immortelles de Rousseau  
1939 Robespierre Drama sejarah/filsafat
1942 Le Voyage intérieur  
1943 La Cathédrale interrompue Jilid I dan II
1945 Péguy Terbitan anumerta
1945 La Cathédrale interrompue Jilid III, anumerta


Didhisiki déning:
Rabindranath Tagore
(1913)
Pemenang Penghargaan Nobel dalam Sastra
1915
Diganti déning:
Verner von Heidenstam

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Romain_Rolland&oldid=837761"