Jean-Jacques Rousseau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jean-Jacques Rousseau
Jean-Jacques Rousseau
Jean-Jacques Rousseau
Lair/Miyos 28 Juni 1712
Jenewa Swiss
Tilar donya/Séda 2 Juli 1778
Ermenonville Prancis

Jean Jacques Rousseau (28 Juni 17122 Juli, 1778) iku sawijining filsuf saka Prancis utawa Swiss. Dhèwèké uga panulis lan priyayi pelopor Era Papadhangan. Idhé-idhé politiké awèh pangaruh ing Revolusi Prancis.

Ukarané sing misuwur dhéwé iku , Kontrak Sosial: "Manungsa iku lair bébas, nanging ing endi-endi dhèwèké dibandha ranté."


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.