Boris Pasternak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Boris Pasternak
200px
Lair 10 Februari [K.J.: 29 Januari] 1890
Moskwa, Kakaisaran Rusia
Séda 30 Mei 1960 (umur 70)
Peredelkino, Uni Soviet
Pagawéan Penyair, penulis

Boris Leonidovich Pasternak (Rusia: Борис Леонидович Пастернак, 10 Februari K.J. 29 Januari 189030 Mei 1960) iku sawijining penyair lan panulis Rusia sing misuwur ing donya Kulon amarga novel epik Dr. Zhivago, sawijining tragedi sing prastawané ing saubengé mangsa pungkasan Kakaisaran Rusia lan dina-dina wiwitan Uni Soviet, lan pisanan dibabar ing Italia (terjemahan) taun 1957. Minangka panulis Boris Pasternak akèh dipèngeti ing Rusia. Saudariku, Urip, ditulis déning Pasternak taun 1917, arupa kumpulan puisi paling duwé pengaruh sing dibabar jroning basa Rusia ing abad kaping-20.

Karya-karya pilihan[sunting | sunting sumber]

Puisi[sunting | sunting sumber]

  • Kembar ing Méga (1914)
  • Sadhuwuring Rintangan (1916)
  • Tema lan Variasi (1917)
  • Saudariku, Urip (1922)
  • Ing Kreta Wiwitan (1944)
  • Wektu Langit Cerah (1959)

Prosa[sunting | sunting sumber]

  • Tindakan Penyelamatan (1931)
  • Kelairan Kaloro (1932)
  • Mangsa Ciilik (1941)
  • Esai jroning Otobiografi (1956)
  • Dr. Zhivago (1957)

Terjemahan[sunting | sunting sumber]

  • Terjemahan Shakespears déning Boris Pasternak (1978)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boris_Pasternak&oldid=822727"