Sully Prudhomme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
René François Armand Prudhomme
Sully-Prudhomme.jpg

Lair 16 Maret 1839
Paris, France
Pati 6 September 1907 (umur 68)
Châtenay-Malabry, France
Pakaryan Poet and Essayist
Bangsa French
Bebungah award(s) Nobel Prize in Literature
1901

René François Armand (Sully) Prudhomme (lair ing Paris, Perancis, 16 Maret 1839 – tilar donya ing Châtenay-Malabry, Perancis, 16 September 1907 kanthi umur68 taun) yaiku penyair Prancis, kang menangake Hadiah Nobel Sastra pisanan nalika taun 1901.[1] Keputusan iki menimbulkanmarakake akeh wong kang padha debat Sully-Prudhomme ora nerbitake akeh puisi sakwise taun 1888.[1] Karya-karya kang pisanane duwe lirik lan ekspresi pandangan melankolis ana ing donya lan ana ing jilid terakhire Sully seneng ketenangan, teknik impersonal saka Parnassia, kang bereaksi marang emosi kang luwih-luwih lan uga subjektivitas Romantisisme.[1]

Biografi[sunting | sunting sumber]

René François Armand Sully-Prudhomme dilairake ing Kutha Paris.[2] Wong tuwane wis tunangan saksuwene 10 taun, lan sakwise oleh dana banjur wong sakloron nglakokake menikah.[2] Nalika umur 2 taun Sully-Prudhomme kelangan bapake banjur dheweke digedhekake ana ing omah pakleke, panggon sakwise ibune pindah rana.[2] Bapake duwe jeneng 'Sully' lan penyair ngetutke jeneng mburine Prudhomme. Ana ing sekolah dheweke kepencut karo sastra klasik lan matematika, nanging matane kang lara serius nyebabke dheweke ninggalake rencanane kanggo sinau keahlian teknik.[2] Dheweke uga mikir kanggo mlebu ing Ordo Dominican.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sully_Prudhomme&oldid=831595"