Frédéric Mistral

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Frédéric Mistral (lair 8 September 1830 – tilar donya 25 Maret 1914 kanthi umur83 taun) inggih menika penyair Perancis ingkang dados pamimpin pambaharuan basa kaliyan sastra Occitan (Provençal). Piyambakipun tokoh kunci saking gerakan kesusasteraan félibrige.

Piyambakipun nate angsal Penghargaan Nobel Sastra nalika taun 1904 amargi sumbanganipun dumateng sastra kaliyan filologi. Piyambakipun angsal bebungah sareng kaliyan José de Echegaray. Bapa saking Mistral manika petani wonten ing bekas provinsi Provence, Perancis.

Miyos kaliyan sedanipun wonten ing Maillane, département Bouches-du-Rhône, Perancis.

Kangge kurmatan dhumateng piyambakipun, penyair Chili Lucila Godoy Alcayaga mendhet asma pungkasan kangge asma samaranipun Gabriela Mistral.

Patung di Arles

Karya[sunting | sunting sumber]

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Bebungah Nobel Sastra 1901-1925

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Frédéric_Mistral&oldid=847716"