Prostat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anatomi wong lanang

Prostat iku kelenjar eksokrin jroning sistem réprodhuksi mamalia jantan. Fungsi utamané yakuwi kanggo ngetokaké lan nyimpen sajinis cairan sing dadi rong protelon bagéan saka mani. Prostat béda-béda saka siji spesies lan spesies liyané ing babagan anatomi, kimia lan fisiologi.

Prostat sing tansaya gedhé (pembesaran) iku gejala umum sing diderita wong lanag sadhuwuré umur 50 taun. Pembesaran dumadi ing bagéan tengah saka kelenjar prostat sing ngubengi saluran uyuh (uretra). Pembesaran kelenjar prostat sing sinambung bisa nyebabaké tahap sing luwih serius nganti dadi kanker prostat.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prostat&oldid=822697"