Pencak Silat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tetarungan pencak silat ing kutha Jakarta

Pencak Silat utawa Silat (olah yuda migunakaké olah kaprajuritan) yaiku seni bela diri Asia sing ngoyot saka budaya Melayu. Seni bela diri iki kawentar ing Indonésia, Malaysia, Brunei, lan Singapura nanging bisa uga tinemon ing sawetara suku liyané ing rumpun Melayu kayata Filipina Kidul lan Thailand Kidul.

Babon organisasi pencak silat ing Indonésia yaiku IPSI (Ikatan Pencak Silat Indonésia). Persilat (Persekutuan Pencak Silat Antara Bangsa), iku organisasi sing anggotané Indonésia, Singapura, Malaysia lan Brunei Darussalam kanggo dadi wahana federasi-federasi pencak silat ing sawetara negara.


Organisasi Pencak Silat[sunting | sunting sumber]

  • PERSILAT- Persekutuan Pencak Silat Antara Bangsa
  • IPSI - Ikatan Pencak Silat Indonesia
  • PESAKA Malaysia - Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia
  • PERSISI - Persekutuan Silat Singapore
  • EPSF - European Pencak Silat Federation

Nganti tekan saiki Anggota Organisasi Pencak Silat sing wis kapratèlan ing PERSILAT gunggungé ana 33 organisasi ing saindenging jagad.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pencak_Silat&oldid=868247"