Golok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Golok

Golok punika peso ageng ugi anggadahi bobot kang ndhuweni mupangat kanggo piranti pawon, sawah, tegalan lan pusaka kang ana ing Asia Kidul-wétan. Golok uga biasa dimupangatake kanggo pusaka ing jroning silat.

Wujud golok dideleng saka ukuran, bobot, lan wangun wujudé aneka-werna kang ana ing padean. Wujud golok memper déning machete ananging golok ndhuweni wangun kang cekak lan bobot kang abot lan asring digunakake ing babagan nebang semak utawa wit. Golok kang digawe saka, baja, wesi lan karbon kang luwi landep tinimbang peso.

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]

www.goloknaga.com

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Golok&oldid=833354"