Pèsta Olahraga Negara-Negara Asia Kidul-wétan 2011

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pesta Olahraga Asia Tenggara ke-26 (2011)
26th SEA Games 2011
Logo Pesta Olahraga Asia Tenggara ke-26 (2011)
Slogan: "United & Rising" ("Bersatu & Bangkit")
Tuan rumah Jakarta & Palembang
Jumlah negara peserta 11 Negara/Kontingen ASEAN
Jumlah atlet ± 6000 Atlet (Perkiraan)
Jumlah pertandingan 545 dalam 44 Cabang Olahraga[1]
Upacara pembukaan 11 November 2011
Upacara penutupan 22 November 2011
Diresmikan oleh Susilo Bambang Yudhoyono
Presiden Republik Indonesia
Janji atlet Dedeh Herawati
Janji wasit Eko Sunarto
Pembawa obor Susi Susanti

SEA Games 2011 utawa Pèsta Olahraga Negara-Negara Kidul-wétan 2011 yaiku sawijining event olahraga kang ana ing wilayah Asia Kidul-wétan ana ing taun 2011.[2] Tembung Pesta Olahraga Negara-Negara Kidul-wétan kaasal (saka tembung Inggris yaiku South East Asian Games 2011 kang diselenggarakake jroning 12 dina ing taun 2011 yaiku ing Jakarta lan Palembang, Indonésia, kang katepatan ing tanggal 11-22 November 2011.

Partunjukan kembang geni sabanjuré panyumetan obor kang dadi pertanda diwiwiti SEA Games XXVI ing Stadion Gelora Sriwijaya, Palembang, Sumatra Kidul, Indonésia ing tanggal kang istawiwa yaiku Jumat, 11-11-2011.

Ibukota Jakarta wis nate ping telu ngadakake SEA Games, yaktu ing taun 1979, 1987, lan 1997.[2] Palembang arep nyathet sejarah dadi kutha kang nomer telu kang ngadakake SEA Games ing jabane ibukutha negara sawise Chiang Mai lan Nakhon Ratchasima, Thailand.[2]

Ing mulane pamaréntah war-warakake SEA Games 2011 arep dianakake ing papat provinsi, yaiku Jawa Kulon, Jawa Tengah, Jakarta, lan Sumatra Kidul.[3] Bandung lan Semarang dipilih dadi nominasi tuan omah SEA Games 2011 nyusul janji Wakil Presiden Muhammad Jusuf Kalla nalika pilihan tuan rumah Pekan Olahraga Nasional 2012.[3] Nanging, kanggo ngoptimalake kaleksanane, Ketua KOI lan KONI, Rita Subowo, nunjuk 2 kutha liyane, yaiku Jakarta lan Palembang minangka supporting hosts.[3] Nanging kaleksanane ing papat provinsi iki akhire ditinggalke, lan tuan rumah diwenehi amung Palembang lan Jakarta.[3] Presiden Susilo Bambang Yudhoyono wis menehisaran yen loro provinsi wis cukup kanggo ngadakake SEA Games 2011 Indonesia, kanthi alesan kanggo ngurangi biaya operasional, sarta ngganpangake anggone koordinasi kaleksanane.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kalender Pelaksanaan SEA Games ke-26 tahun 2011
  2. ^ a b c (id)Indonesia 2011 (Dipuntingali tanggal 14 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d e (id)SOUTH EAST ASIAN (SEA) GAMES - SEA GAMES INDONESIA 2011 (Dipuntingali tanggal 14 Agustus 2011)