Dhaptar perguruan silat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
pencak silat

Silat utawi ugi dipunsebat pencak utawi ingkang jangkep pencak silat inggih punika salah satunggaling jinis seni beladiri ingkang wonten ing Indonésia. Dene Dhaptar perguruan silat inggih punika minangka satunggaling dhaptar ingkang ngewrat aperangan aliran lan ugi perguruan silat ingkang wonten ing Indonésia utawi ingkang wonten ing njaban rangakh nagari Indonésia.[1]

Aliran lan perguruan ing Indonésia[sunting | sunting sumber]

  • IKS.PI(Ikatan Keluarga Silat Putra Indonésia) KERA SAKTI - ingkang dipundegaken déning R.Totong Kiemdarto ing kota madiun jl.merpati no.45 pada taun 1980, inggih punika aliran tenaga dalam lan gabungan saking silat ing nuswantara lan KUNG FU.
  • Silat Persinas Asad - Perguruan Persinas Asad ingkang religius ingkang sampun kathah medalaken kathah pesilat internasional. Sampun kathah atlet atlet persinas asad ingkng ndherek World Art Championship.
  • Silat Kijang Berantai - dipundhirikaken déning Hj. Djuhardi saking kampung dagang kabupateen sambas.
  • HASDI (Himpunan Anggota Silat Dasar Indonésia) - dipundhirikaken déning Bapak RS. Hasdijatmiko ing taun 1961, ingkang punjeripun wonten ing Jember Jawa Wetan inggih punika perguruan silat ingang ngrembakakaken tekhnik gerak silat cepat dan lugas.
  • PSHT (Persaudaraan Setia Hati Terate)dipundhirikaken déning Ki Hajar Harjo Utomo di Desa Pilangbango, Kecamatan Kartoharjo, Madiun pada taun 1922inggih punika salah satunggaling wujud perguruan silat ingkang mucalaken babkan kesetiaan wonten ing sanubari adhedhasar dhateng Gusti Ingkang Maha Kuwaos. Website ingkang resi inggh wonten ing http://www.shterate.com.
  • Silat Perisai Diri – teknik silat Indonésia ing dipundhirikaken déning oleh Pak Dirdjo (pikantuk penghargaan saking pamarentah minangka Pendekar Purna Utama) ingkang sampun nate nyinaoni saking 150 aliran silat nusantara lan nyinaoni bab aliran kungfu siauw liem sie (shaolin) ingkang dangunipun 13 taun.Ing wekdal sak punika Negara sanesipun ingakng misuwur gadhah nama lan cacahing suku Australia, Eropa, Jepang dan Amerika Serikat.
  • Silat Riksa Budi Kiwari- Perguruan ini dipundhirikaken déning Pak Ujang Jayadiman ingtaun 1982 wontwn ing Bandung.
  • Silat Tunggal Hati Seminari-Tunggal Hati Maria - orgsakingsasi pencak sialt kanthi napas agama Katolik, dipundhirikaken déning 7 dewan pendiri, kalebet Rm. Hadi,Pr. dan Rm. Sandharma Akbar,Pr.
  • Pencak Silat Siwah - aliran silat asli ingkang asalipun dhaerah Nanggroe Aceh Darussalam ing gadhah sekawan aliran asli Aceh yaitu inggh punika 1.Peureulak ,2. Aceh Besar (Keudee Bing - Lhok Nga), 3. Pasee, 4. Pidie)
  • Silat Merpati Putih - perguruan Pencak Silat Beladiri Tangan Kosong (PPS Betako)
  • Silat Tapak Suci Putera Muhammadiyah - orgsakingsasi pencak silat ing menjadi wadah pendekar-pendekar ing berada di lingkungan Muhammadiyah
  • Silat Zulfikari – ajaran bela diri saking Qadiri Rifai Tariqa
  • Silat GERANA (Gerak Raga Buana)
* Pukulan Bongkot – satungga/ing aliran silat 
  • Pencak Silat Sharaf (Silat Mubai) – inggih punika aliran silat modern ingkang sanget agresif.
  • Silat Hikmatul Iman Indonésia - perguruan beladiri ing dipundhirikaken déning Dicky Zainal Arifin.
  • Silat Elang Putih - perguruan beladiri mapan wonten ing Bogor).
  • Pusaka Sakti Mataram Lakutama PPS Inti Ombak
  • Pencak Silat Pertempuran
  • Pencak Silat Gerakan Suci inggih punika minangka pangre Pencak Silat Mande Muda
  • Pencak Silat Tri Bela -
  • Pencak Silat Maung Lugay -
  • pencak silat BINTANG SUCI -
  • Pencak Silat Rangjat
  • Padepokan RangJat (Ranggah Jati)[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]