Universitas Leiden

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Univèrsitas Leiden)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leiden University
Universiteit Leiden
UniversiteitLeidenLogo.jpg
Jeneng latin Academia Lugduno Batava
Diadegaké 1575
Jenis Public
Motto Libertatis Praesidium
(Bastion of Freedom)
Rèktor Carel Stolker
Mahasiswa 25,800 (2015-2016)
Lokasi Leiden & Den Haag, Belanda
Peraih Nobel Heike Kamerlingh Onnes,
Hendrik Lorentz,
Pieter Zeeman,
Willem Einthoven
Situs web www.leiden.edu

Univèrsitas Leiden (basa Walanda:Universiteit Leiden utawa sadurungé Rijksuniversiteit Leiden; "Univèrsitas Negeri Leiden") iku sawijining univèrsitas sing papané ana ing kutha Leiden, Walanda. Univèrsitas iki sing tuwa dhéwé ing Walanda lan didegaké ing taun 1575. Sajatiné univèrsitas sing tuwa dhéwé iku Universitas Leuven (1425), nanging saiki papané wis ora ing Walanda manèh nanging ing Belgia. Univèrsitas Leiden didegaké déning Pangéran Willem van Oranje, pemimpin pambalélan Walanda nalika Perang 80 Taun nglawan Spanyol. Miturut tradhisi univèrsitas iki didegaké ing tanggal 8 Februari 1575 sawisé kutha Leiden sing wis dikupeng wadya-bala Spanyol sawetara wanci bisa dibébasaké. Banjur jiwa kapahlawanan wong-wong Leiden arep diparingi anugrah. Para pedunung iki diwèhi rong pilihan: univèrsitas ing kutha Leiden utawa ora mbayar pajeg sawetara wanci. Para pedunung jaré banjur milih pilihan kapisan.

Taun 2005, ndhuweni 17.251 mahasiswa kang sinau ing saga fakultas utama kang ana ing Univèrsitas Leiden:

Motto Universitas Leiden yaiku Praesidium Libertatis.

Tokoh-tokoh misuwur kang kuliah ing Univèrsitas Leiden[sunting | Owah sumber]

Gedung Perpustakaan [1]

Kerja bareng déning Hindia-Walanda utawa Indonésia[sunting | Owah sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Universitas Leiden ing Wikimedia Commons.

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]