Tjan Tjoe Siem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prof. Dr. Tjan Tjoe Siem (Hanzi: 曾祖沁), (Surakarta, 1909 - Jakarta, 1978) iku sawijining nimpuna Sastra Jawa lan mahaguru Universitas Indonesia.

Panjenengané promosi ing Universitas Leiden, Walanda taun 1938. Judhul dhisertasiné ya iku "Hoe Koeroepati zich zijn vrouw verwerft" ("Lakon sang Kurupati rabi"). Dhisertasiné iki prakara wayang Suyodana sing dijupuk saka wiracarita Mahabharata. Salah sijiné dasanama Suyodana ya iku Kurupati (Koeroepati) sing tegesé "raja para Korawa".

Sawisé bali ing Tanah Jawa, Tjan Tjoe Siem dadi asisten R. Ng. M. Prof. Dr. Poerbatjaraka.

Tjan Tjoe Siem iku warga Tionghoa sing agamané Islam.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]