Wilhelmina saka Walanda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wilhelmina
Queen Wilhelmina of the Netherlands.jpg
Ratu Wilhelmina taun 1942
Ratu Walanda
Panjenengan 23 November 1890 - 4 September 1948
(&&&&&&&&&&&&&057.&&&&&057 taun, &&&&&&&&&&&&0286.&&&&&0286 dina)
Leluhur William III
Panerus Juliana
Astana 8 Desember 1962
Nieuwe Kerk, Delft
Garini Hendrik saka Mecklenburg-Schwerin
Putra Juliana saka Walanda
Jeneng dawa
Wilhelmina Helena Pauline Maria
Dalem Keluwarga Oranye-Nassau
Bapa William III saka Walanda
Ibu Emma saka Waldeck lan Pyrmont
Agama Reformed Protestan

Ratu Wilhelmina (Wilhelmina Helena Pauline Marie van Orange-Nassau; (dipunlairaken 31 Agustus 1880 – surud 28 November 1962 kanthi umur 82 taun), Putri Orange-Nassau, iku Ratu Walanda wiwit 1890 - 1948 lan Ibu Suri (kanthi sebutan Putri) wiwit 1948 - 1962. Panjenengané mimpin Walanda sakwéné luwih saka 50 taun, luwih suwé tinimbang panguwasa monarki karajan Walanda liyané. Mangsa kakuwasané dadi seksi sapérangan titik owah-owahan ing Walanda lan sajarah donya: Perang Donya I lan Perang Donya II, Krisis Ekonomi taun 1933, lan uga tibané Walanda minangka panguwasa kolonial.

Panjenengané paling dikenang kanggo perané jroning Perang Donya II ing endi panjenengané mbuktèkaké dhèwèké minangka inspirasi gedhé kanggo gerakan perlawanan rakyat Walanda lan minangka pamimpin utama pamaréntahan Walanda ing pangasingan. [1]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]


Wilhelmina saka Walanda
Cabang kadet Keluwarga Nassau
Lair: 31 Agustus 1880 Tilar donya: 28 November 1962
Regnal titles
Sing mengku  sadurungé:
William III
Ratu Walanda
1890–1948
Diganti déning:
Juliana saka Belanda