Ukara pakon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ukara pakon (Basa Indonésia: kalimat perintah) iku ukara sajeroning Basa Jawa kang nuduhaké préntah utawa pakon marang kang diajak wicara. Tuladha :

  • Jaken mréné bojomu.
  • Terké aku blanja menyang pasar.
  • Budhala saiki uga.