Ukara crita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ukara carita (Basa Indonésia: kalimat tak langsung) iku ukara sajeroning Basa Jawa sing nélakaké pacelathon kanthi ora langsung. Tuladha :

  • Dhèwèké kandha yèn ora gelem diganggu gawé.
  • Ngendikané ibu yèn wis rampung gèk ndang mangan.
  • Jaré Ki Walang bocahé ayu tur pinter dandan.