Tembung garba

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Tembung garba ya iku tembung kang asline saka tembung loro (2) utawa luwih kang dadi wujud anyar.

Umpamane:

  • ana + ing ---> anèng
  • siti + inggil ---> sitinggil
  • nara + indra ---> narendra
  • prapta + ing ---> prapteng
  • tumuju + ing ---> tumujweng
  • maha + resi ---> maharsi
  • parama + iswari ---> prameswari