Tembung garba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tembung garba ya iku tembung kang asline saka tembung loro (2) utawa luwih kang dadi wujud anyar.

Umpamane:

  • ana + ing ---> anèng
  • siti + inggil ---> sitinggil
  • nara + indra ---> narendra
  • prapta + ing ---> prapteng
  • tumuju + ing ---> tumujweng
  • maha + resi ---> maharsi
  • parama + iswari ---> prameswari