Tembung garba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tembung garba yaiku tembung kang asline saka tembung loro (2) utawa luwih kang dadi wujud anyar.

Umpamane:

  • ana + ing anèng
  • siti + inggil sitinggil
  • nara + indra narendra
  • prapta + ing → prapteng
  • tumuju + ing tumujweng
  • maha + resi maharsi
  • parama + iswari → prameswari