Tembung aran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Têmbung aran (jroning Basa Indonésia: kata benda utawa nomina), iku tembung jroning Basa Jawa sing nuduhaké jeneng utawa aran sawijining barang lan apa waé sing dianggep barang[1]. Jroning tatanan sawijining ukara, têmbung aran iki minangka tembung sing bisa dadi jejer (subyek) lan lésan (obyek). Kayadéné jroning paramasastra Basa Indonésia, têmbung aran ing paramasastra Basa Jawa uga ora owah senadyan gunggungé barang luwih saka siji (plural).

Tuladha:

  • Aku pancen raket banget karo Bayu.
  • Sekolahanku nganakake kegiatan perkemahan penerimaan anggota penggalang anyar.

Pandhapuking têmbung aran[besut | besut sumber]

Têmbung aran dibédakaké dadi rong golongan ya iku:

  1. Têmbung aran kang maujud (wanguné kasat mata)
  2. Têmbung aran sing ora maujud

Rujukan[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wacan[besut | besut sumber]

  • DR. Purwadi, M.Hum. et al Tata Basa Jawa Penerbit Media Abadi, Yogyakarta ISBN 979-3525-50-9
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_aran&oldid=1054577"