Tembung aran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Têmbung aran (sajeroning Basa Indonésia: kata benda utawa nomina), iku tembung sajeroning Basa Jawa sing nuduhaké jeneng utawa aran sawijining barang lan apa waé sing dianggep barang[1]. Sajeroning tatanan sawijining ukara, têmbung aran iki minangka tembung sing bisa dadi jejer (subyek) lan lésan (obyek). Kayadéné sajeroning paramasastra Basa Indonésia, têmbung aran ing paramasastra Basa Jawa uga ora owah sanadyan gunggungé barang punjul siji (plural).

Tuladha:

  • Aku pancen raket banget karo Bayu.
  • Sekolahanku nganakake kagiyatan perkemahan penerimaan anggota penggalang anyar.

Pandhapuking têmbung aran[besut | besut sumber]

Têmbung aran dibédakaké dadi rong golongan ya iku:

  1. Têmbung aran kang maujud (wanguné kasat mata)
  2. Têmbung aran sing ora maujud

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wacan[besut | besut sumber]

  • DR. Purwadi, M.Hum. et al Tata Basa Jawa Penerbit Media Abadi, Yogyakarta ISBN 979-3525-50-9