Tembung aran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Têmbung aran (jroning Basa Indonesia: kata benda utawa nomina), iku tembung jroning Basa Jawa sing nuduhaké jeneng utawa aran sawijining barang lan apa waé sing dianggep barang[1]. Jroning tatanan sawijining ukara, têmbung aran iki minangka tembung sing bisa dadi jejer (subyek) lan lésan (obyek). Kayadéné jroning paramasastra Basa Indonésia, têmbung aran ing paramasastra Basa Jawa uga ora owah senadyan gunggungé barang luwih saka siji (plural).

Tuladha:

  • Aku pancen raket banget karo Bayu.
  • Sekolahanku nganakake kegiatan perkemahan penerimaan anggota penggalang anyar.

Pandhapuking têmbung aran[sunting | Owah sumber]

Têmbung aran dibédakaké dadi rong golongan yakuwi:

  1. Têmbung aran kang maujud (wanguné kasat mata)
  2. Têmbung aran sing ora maujud

Rujukan[sunting | Owah sumber]

Deleng uga[sunting | Owah sumber]

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]

Wacan[sunting | Owah sumber]

  • DR. Purwadi, M.Hum. et al Tata Bahasa Jawa Penerbit Media Abadi, Yogyakarta ISBN 979-3525-50-9
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_aran&oldid=933236"