Tembung sesulih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung sesulih (Basa Indonésia: kata ganti utawa pronomina), kuwi tembung sing dipigunakaké minangka sesulih utawa pengganti sawijining wujud (benda), supaya ora disebutaké bola-bali.

Déné tembung sesulih iki bisa dipérang :

  • Tembung sesulih sing mratélakaké wong (kata ganti orang)
    • Utama purusa (kata ganti orang pertama): aku, kula, kita, kawula, ingsun
    • madya purusa (kata ganti orang kedua): kowé, sampéyan, panjenengan, dika
    • pratama purusa (kata ganti orang ketiga): dhèwèké
  • tembung sesulih pandarbé (kata ganti milik):panambang ku ing 'omahku'
  • Tembung sesulih panuduh sing mratélakaké dumununging barang (kata ganti tunjuk)
  • Tembung sesulih sing dadi tembung panggandhèng (kata ganti hubung)
  • Tembung sesulih minangka pitakon (kata ganti tanya)
  • Tembung sesulih barang sing ora genah (kata ganti tak tentu)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_sesulih&oldid=825979"