Tembung sesulih panuduh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung sesulih panuduh punika tembung ingkang nedahaken dununging barang utawi bab tinamtu. Tembung sesulih panuduh kabédakaken:

1. panuduh limrah, tuladhanipun: iki, iku, iku, ika, kae, punika, punika, nika, punika, nganu, anu.

2. Panuduh papan, tuladhanipun: kéné, kono, mara, ngriki, ngriku, ngrika. 3. Panuduh bab, tuladhanipun: ngene, ngono, ngono, ngaten, makaten.

Tembung réné, rono, rana boten kalebet tembung sesulih panuduh papan, sabab tembung punika asalipun saking mréné, mrono, mrana ingkang mujudaken wancahan saking mara kéné (mréné), mara kono (mrono), mara kana (mrana). Tigang tembung punika kalebet tembung kriya.