Tembung sipat

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Tembung sipat (basa Latin: adjectivum) utawa adjektif utawa kahanan iku tembung sing nuduhaké wataké tembung aran. Tembung sipat biasané gandhèng karo jejer. Tembung sipat ngowahi tembung aran utawa tembung sesulih, biasané kanthi njelasaké utawa andadèkaké luwih spésifik. Tembung sipat bisa nerangaké kuantitas, kecukupan, urutan, kualitas, urawa panekanan sawijining tembung. Conto tembung sifat antara liya katos, adoh, lan sugih[1][2][3].

Catheran sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Tata Basa Baku Basa Indonésia, Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Républik Indonésia 1988
  2. ^ Tata Basa Jawa, DR. Purwadi, M.Hum., et al Media Abadi Yogyakarta, 2005
  3. ^ Paramasastra Basa Jawa, DR. Ario Bimo Setyanto, S.H., Panji Pustaka Yogyakarta, 2007

Rujukan[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks Basa Indonésia gadhah kaca kanthi sesirah
  1. H. Alwi; Soenjono Dardjowidjojo, Hans Lapoliwa, Anton M. Moeliono (1998). Tata Bahasa Baku Bahasa Indonesia. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)
  2. "Kata", Ensiklopedi Nasional Indonésia (ENI) 8, Jakarta: PT. Cipta Adi Pustaka, 1990 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_sipat&oldid=1052947"