Tembung tanggap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung tanggap ya iku tembung lingga sajeroning Basa Jawa kang diwuwuhi ater-ater tripurusa (dak-, ko-, lan di-) lan seselan -in. Jinisé tembung tanggap anapapat[1].

  • Tembung tanggap tripurusa, ya iku tembung lingga kang diwuwuhi ater-ater tripurusa. Tuladha: dakpangan, kojupuk, dibalangi.
  • Tembung tanggap na, ya iku kang diwuwuhi seselan -in. Tuladha: tinulis, sinengkakaké.
  • Tembung tanggap tarung, ya iku tembung dwilingga kang diwuwuhi seselan in tripurusa. Tuladha: sawang-sinawang, serat-sinerat.
  • Tembung tanggap ka, ya iku tembung tanggap kang diwuwuhi ater-ater angka . Tuladha: kaobong, kagéndhong.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kawruh Basa Jawa Pepak anggitan Daryanto S.S.