Tembung rurabasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung rurabasa iku tetembungan sing ajeg panganggoné sanadyan salah kaprah, nanging manawa dibeneraké malah dadi ora lumrah. Tuladhané ya iku:

  • mangan awan = mangan sega wanci awan
  • mènèk klapa = mènèk wit klapa
  • ndhudhuk sumur = ndudhuk lemah digawé sumur
  • nglinting rokok = nglinting klobot digawé rokok
  • nulis layang = nulisi dluwang supaya dadi layang
  • nunggu manuk = nunggu sawah supaya pariné ora dipangan manuk