Tembung plutan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung plutan ya iku tembung sing diringkes supaya luwih rikat pangucapané. Lumrahé tembung sing nduwéni rong wanda diringkes dadi sewanda. Tembung plutan lan tembung wancahan uga kerep dicekak kanggo ngepasake guru wilangan.

Tuladha[besut | besut sumber]

  • maring dadi mring : 1. Lamun kongsi korup mring panggawe dudu. 2. Klebu mring alam pakewuh. (Serat Sabdajati).
  • abot dadi bot
  • amrih dadi mrih