Ukara kandha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ukara kandha (Basa Indonésia: kalimat langsung) iku ukara sajeroning Basa Jawa sing nelakaké apa sing dipocapaké kanthi langsung. Tuladha :

  • Ujaré: "Aku aja diganggu-gawé"
  • Ibu ngendika: "Yèn wis rampung gèk ndang mangan."
  • "Bocahe ayu tur pinter dandan", jaréné Ki Walang.

Cithakan:Ukara