Arané wong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
  • Jaka: Bocah lanang kang wis diwasa ning urung rabi
  • Jaka jebug: Jaka kang wis tua ning urung rabi
  • Perawan: Bocah wedo' kang wis diwasa ning urung rabi
  • Perawan gendhor/kasèp: Perawan kang wis tua ning urung rabi
  • Perawan sunthi: Perawan kencur utawa perawan cilik
  • Randha tanggung: Randha kang esih enom
  • Dhudha kawuk: dhudha kang wis tua
  • Nini-nini: Wong wedo' kang wis tua banget
  • Randha kisi: randha kang duwé anak lanang
  • Randha Keringan: randha kang sugih bandha
  • Randha kasihan: randha mlarat anke akèh
  • Nyai, nyi: wong wadon kang diajeni