Teletubbies

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Teletubbies
Gambar:Teletubbies Logo.png
Digawé déningAnne Wood
Andrew Davenport
Dikembangaké déningRagdoll Productions
Darrall Macqueen Ltd[1]
DiparagakakéOriginal series:
Dave Thompson
Mark Heenehan
Simon Shelton
John Simmit
Nikky Smedley
Pui Fan Lee
Revival series:
Nick Kellington
Rebecca Hyland
Jeremiah Krage
Rachelle Beinart
David Walliams
Rochelle Humes
Pangisi swaraOriginal series:
Toyah Willcox
Eric Sykes
Mark Heenehan
Revival series:
Jane Horrocks
Jim Broadbent
Fearne Cotton
NaratorTim Whitnall[2]
Daniel Rigby[3]
Lagu pambuka"Teletubbies say 'Eh-oh!'"
Negara asalKarajan Manunggal
Basa asliInggris
Gunggung episode425 (dhaptar episode)
Prodhuksi
Eksekutif prodhuserDavid G. Hiller
Vic Finch
KapernahStratford-upon-Avon, Warwickshire[4]
Suwéné acara25 menit
ProdhuksiGaumont Animation
DistributorPinewood Studios[5]
DHX Media[6]
Viacom International[7]
Pambabaran
Saluran tiviCBeebies
Format gambar
Lakuné acaraOriginal series:
31 Maret 1997 (1997-03-31)
16 Fèbruari 2001 (2001-02-16)
Revival series:
9 Novèmber 2015 (2015-11-09) – present
Pranala jaba
Website

Teletubbies iku sawijining sérial télévisi BBC kanggo bocah balita sing diprodhuksi déning Ragdoll Productions antara taun 1997 nganti 2001. Sérial ini diciptakaké déning Anne Wood CBE lan Andrew Davenport. Sérial TV iki prakara 4 mahluk jaba bumi sing jenengé Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, lan Po. Teletubbies terdiri atas 365 episode dengan waktu tayang 24 menit per episode. Sérial iki naté ditayangaké ing Indonésia.

Jenengé para paraga[besut | besut sumber]

The main characters. Saka kiri to right: Dipsy, Laa-Laa, Po, lan Tinky Winky.
  • Tinky Winky iku Teletubby lanang sing tuwa dhéwé. Warnané ungu mawa bentuk segitiga ing sirahé. Barang klangenané ya iku tas tangan.
  • Dipsy, iku Teletubby lanang sing warnané ijo. Barang klangenané ya iku topi mawa corak ireng putih. Nduwé bentuk garis lurus ing dhuwuré sirahé.
  • Laa-Laa, iku Teletubby wadon sing warnané kuning. Klangenané dolanan bal. Dhèwèké nduwé bentuk spiral ing dhuwuré sirahé.
  • Po, iku Teletubby wadon sing warnané abang, dhèwèké sing cilik dhéwé. Klangenané dolanan skuter. Dhèwèké nduwé bentuk lingkaran ing sirahé.

Kontroversi[besut | besut sumber]

Teletubbies dianggep nyengkuyung homoseksual amarga jenengé Tinky Winky sing kaya wong wadon: wernané ungu, senengané nyangking tas lan wujud segi telu ing sirahé minangka pralambang kaunggulané 'gay'.[8]

Siaran TV[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]