Teletubbies

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Teletubbies iku sawijining sérial télévisi BBC kanggo bocah balita sing diprodhuksi déning Ragdoll Productions antara taun 1997 nganti 2001. Sérial ini diciptakaké déning Anne Wood CBE lan Andrew Davenport. Sérial TV iki prakara 4 mahluk jaba bumi sing jenengé Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, lan Po. Teletubbies terdiri atas 365 episode dengan waktu tayang 24 menit per episode. Sérial iki naté ditayangaké ing Indonésia.

Jenengé para paraga[besut | besut sumber]

The main characters. Saka kiri to right: Dipsy, Laa-Laa, Po, lan Tinky Winky.
  • Tinky Winky iku Teletubby lanang sing tuwa dhéwé. Warnané ungu mawa bentuk segitiga ing sirahé. Barang klangenané ya iku tas tangan.
  • Dipsy, iku Teletubby lanang sing warnané ijo. Barang klangenané ya iku topi mawa corak ireng putih. Nduwé bentuk garis lurus ing dhuwuré sirahé.
  • Laa-Laa, iku Teletubby wadon sing warnané kuning. Klangenané dolanan bal. Dhèwèké nduwé bentuk spiral ing dhuwuré sirahé.
  • Po, iku Teletubby wadon sing warnané abang, dhèwèké sing cilik dhéwé. Klangenané dolanan skuter. Dhèwèké nduwé bentuk lingkaran ing sirahé.

Kontroversi[besut | besut sumber]

Teletubbies dianggep nyengkuyung homoseksual amarga jenengé Tinky Winky sing kaya wong wadon: wernané ungu, senengané nyangking tas lan wujud segi telu ing sirahé minangka pralambang kaunggulané 'gay'.[8]

Siaran TV[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]