David Walliams

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
David Walliams
OBE
David Walliams.JPG
David Walliams ing taun 2012
LairDavid Williams
(1971-08-20) 20 Agustus 1971 (umur 48)
Merton, London, Inggris
BangsaBritis
PakaryanJuru banyol, aktor, juru nganggit, juru nata acara, juri A&R
Taun aktif1992–saiki
Bebathèn
resik
£25 yuta (Maret 2017)
TélévisiRock Profile (1999–2000)
Little Britain (2003–2007)
Come Fly with Me (2010–2011)
Britain's Got Talent (2012–saiki)
Big School (2013–2014)
Partners in Crime (2015)
Walliams & Friend (2015–)
Parté pulitikBuruh
BojoLara Stone (o. 2010; peg. 2015)
Anak1

David Williams, OBE (lair 20 Agustus 1971), ing jagat profési luwih kondhang mawa jeneng David Walliams, iku juru banyol, aktor, juri gelar kaprigelan (talent show), juru nganggit, juru panata cara, lan aktivis saka Inggris. Dhèwèké karo Matt Lucas kasuwur awit saka gelaran Little Britain ing BBC One.

Kawit taun 2012, Walliams dadi juri ing gelar kaprigelan ing ITV aran Britain's Got Talent. Dhèwèké nulis lan mbintangi rong sèri kumedhi swasana (sitcom) BBC One aran Big School. Ing kono, dhèwèké minangka guru kawruh pamisah (chemistry) jeneng Keith Church. Ing taun 2015, dhèwèké mbintangi Tommy Beresford ing sèri BBC: Partners in Crime kang dhedhasar roman-roman mawa watak Tommy lan Tuppence anggitané Agatha Christie.

Walliams uga juru nganggit buku-buku anak. Sapréné, buku-bukuné wis payu 12,5 yuta turunan punjul lan wis kapertal ing 46 basa.[1] Dhèwèké karan "juru nganggit buku-buku anak kang rikat dhéwé olèhé tuwuh" déné leléwaning sastrané (literary style) ingaran satandhing karo Roald Dahl.[2][3][4]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. http://www.creatomatic.co.uk. "David Walliams supports Peter Pan Moat Brae Trust – The Peter Pan Moat Brae Trust". The Peter Pan Moat Brae Trust (ing basa Inggris). Dijupuk 17 March 2016. 
  2. Philip Ardagh, Awful Auntie review – David Walliams's best book yet, The Guardian, 25 September 2014.
  3. Amanda Walliams (5 September 2013). "Comedian David Walliams is laughing all the way to the bank after earning £13 million from five children's books". The Daily Mail. Dijupuk 6 September 2014. 
  4. Beverley Turner (6 September 2013). "Why David Walliams really is the new Roald Dahl". The Telegraph. Dijupuk 6 September 2014.