Prefektur Ibaraki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prefektur Ibaraki
Peta Prefektur Ibaraki

Cithakan:Infobox Prefektur Ibaraki

Prefektur Ibaraki (茨城県 Ibaraki-ken?) inggih menika satunggaling prefektur ing Jepang ingkang mapan wonten ing wilayah Kanto, Pulo Honshu, Jepang [1] [2]. Ibu kota prefektur ing Mito.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Prefektur Ibaraki naté kondhang minangka Provinsi Hitachi sadèrèngipun pambusakan sistem han lan dipunginakaken sistem prefektur ing taun 1871.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Prefektur Ibaraki kalabet bagéyan ingkang paling ler saking Wilayah Kanto. Prefektur menika ndawa ing antawisipun Prefektur Tochigi lan Samodra Pasifik ugi winatesan ing sisih lèr lan kidul déning Prefektur Fukushima lan Prefektur Chiba. Bagéyan paling lèr saking prefektur menika kalebet pagunungan. Ananging kathahipun menika dhataran andhap mawi kathah tlaga.

Kutha-kutha[sunting | sunting sumber]

Kutha alit lan désa[sunting | sunting sumber]

Wonten ing ngandhap menika kalebet kutha alit lan désa ing saben distrik.

Panggabungan[sunting | sunting sumber]

(dumugi 01/02/06)

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Industri ing Ibaraki inggih menika ènergi, mliginipun ènergi nuklir, produksi, lan ugi industri kimia lan mesin. Perusahaan Hitachi jumeneng ing kutha Ibaraki kanthi nama ingkang sami.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Populasi Ibaraki sansaya inggil sesarengan kalihan pawiyaran Wilayah Metropolitan Tokyo.

Budaya[sunting | sunting sumber]

Dhaharan ingkang kondhang inggih menika natto saking Mito, semangka asil produksi Kyowa (kagabung ing Chikusei), lan kastanye ingkang tuwuh wonten ing wilayah Nishiibaraki. Wonten saperangan kastil ingkang sampun ambruk kados ing Mito, Kasama, lan Yuki. Kasama ugi kondhang minangka Shinto alan budaya seni.

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Simbol Prefektural[sunting | sunting sumber]

Sanèsipun[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 13 Februari 2013)
  2. ^ (id) Jepang, (dipunakses tanggal 13 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Ibaraki&oldid=836970"