Préfèktur Ibaraki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Prefektur Ibaraki)
Prefektur Ibaraki
Peta Prefektur Ibaraki

Cithakan:Infobox Prefektur Ibaraki

Préfèktur Ibaraki (茨城県 Ibaraki-ken?) inggih punika satunggaling prefektur ing Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Kanto, Pulo Honshu, Jepang [1][2]. Kutha krajan prefektur ing Mito.

Sajarah[besut | besut sumber]

Prefektur Ibaraki naté kondhang minangka Provinsi Hitachi sadèrèngipun pambusakan sistem han lan dipun-ginakaken sistem prefektur ing taun 1871.

Géografi[besut | besut sumber]

Prefektur Ibaraki kalabet pérangan ingkang paling lèr saking Wewengkon Kanto. Prefektur punika ndawa ing antawisipun Prefektur Tochigi lan Samodra Pasifik ugi winatesan ing sisih lèr lan kidul déning Prefektur Fukushima lan Prefektur Chiba. Pérangan paling lèr saking prefektur punika kalebet pagunungan. Ananging kathahipun punika dhataran andhap mawi kathah tlaga.

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Kutha alit lan désa[besut | besut sumber]

Wonten ing ngandhap punika kalebet kutha alit lan désa ing saben distrik.

Panggabungan[besut | besut sumber]

(dumugi 01/02/06)

Ékonomi[besut | besut sumber]

Industri ing Ibaraki inggih punika ènergi, mliginipun ènergi nuklir, produksi, lan ugi indhustri kimia lan mesin. Perusahaan Hitachi jumeneng ing kutha Ibaraki kanthi nama ingkang sami.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Populasi Ibaraki sansaya inggil sesarengan kaliyan pawiyaran Wewengkon Metropolitan Tokyo.

Budaya[besut | besut sumber]

Dhaharan ingkang kondhang inggih punika natto saking Mito, semangka asil produksi Kyowa (kagabung ing Chikusei), lan kastanye ingkang tuwuh wonten ing wewengkon Nishiibaraki. Wonten sapérangan kastil ingkang sampun ambruk kados ing Mito, Kasama, lan Yuki. Kasama ugi kondhang minangka Shinto alan budaya seni.

Pariwisata[besut | besut sumber]

Simbol Prefektural[besut | besut sumber]

Sanèsipun[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 13 Fèbruari 2013)
  2. ^ Jepang, (dipunakses tanggal 13 Fèbruari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]