Préfèktur Ibaraki

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Prefektur Ibaraki)
Prefektur Ibaraki
Peta Prefektur Ibaraki

Cithakan:Infobox Prefektur Ibaraki

Préfèktur Ibaraki (茨城県 Ibaraki-ken?) inggih punika satunggaling prefektur ing Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Kanto, Pulo Honshu, Jepang [1][2]. Kutha krajan prefektur ing Mito.

Sajarah[besut | besut sumber]

Prefektur Ibaraki naté kondhang minangka Provinsi Hitachi sadèrèngipun pambusakan sistem han lan dipunginakaken sistem prefektur ing taun 1871.

Geografi[besut | besut sumber]

Prefektur Ibaraki kalabet bagéyan ingkang paling ler saking Wewengkon Kanto. Prefektur punika ndawa ing antawisipun Prefektur Tochigi lan Samodra Pasifik ugi winatesan ing sisih lèr lan kidul déning Prefektur Fukushima lan Prefektur Chiba. Bagéyan paling lèr saking prefektur punika kalebet pagunungan. Ananging kathahipun punika dhataran andhap mawi kathah tlaga.

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Kutha alit lan désa[besut | besut sumber]

Wonten ing ngandhap punika kalebet kutha alit lan désa ing saben distrik.

Panggabungan[besut | besut sumber]

(dumugi 01/02/06)

Ekonomi[besut | besut sumber]

Industri ing Ibaraki inggih punika ènergi, mliginipun ènergi nuklir, produksi, lan ugi industri kimia lan mesin. Perusahaan Hitachi jumeneng ing kutha Ibaraki kanthi nama ingkang sami.

Demografi[besut | besut sumber]

Populasi Ibaraki sansaya inggil sesarengan kalihan pawiyaran Wewengkon Metropolitan Tokyo.

Budaya[besut | besut sumber]

Dhaharan ingkang kondhang inggih punika natto saking Mito, semangka asil produksi Kyowa (kagabung ing Chikusei), lan kastanye ingkang tuwuh wonten ing wewengkon Nishiibaraki. Wonten saperangan kastil ingkang sampun ambruk kados ing Mito, Kasama, lan Yuki. Kasama ugi kondhang minangka Shinto alan budaya seni.

Pariwisata[besut | besut sumber]

Simbol Prefektural[besut | besut sumber]

Sanèsipun[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 13 Februari 2013)
  2. ^ (id) Jepang, (dipunakses tanggal 13 Februari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]