Prefektur Fukushima

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Prefektur Fukushima

Cithakan:Infobox Prefektur Fukushima

Prefektur Fukushima (島根県 Fukushima-ken?) inggih menika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wilayah Tohoku, Pulo Honshu, Jepang [1]. Ibu kotanipun menika kutha Fukushima.

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Prefektur Fukushima rumiyinipun menika bagéyan saking Provinsi Mutsu. Wilayah Jepang ing sekitar Fukushima kawéntar kanthi sebatan Michinoku utawi Ōshū.

Geografi[sunting | Owah sumber]

Fukushima kalebet prefektur paling kidul wilayah Tohoku, ugi kalebet wilayah Tohoku ingkang paling caket kalihan Tokyo. Prefektur menika kapérang larikan paredèn dados tigang wilayah, inggih menika(saking kilèn mangétan) Aizu, Nakadori, lan Hamadori. Wilayah panté wilayah Hamadori madep marang Samodra Pasifik ugi kalebet dhaérah ingkang paling rata mawi iklim sedhengan. Kutha Fukushima ingkang dados ibukota prefektur mapan wonten ing wilayah Nakadori ingkang dados pusat produksi tetanen. Wilayah Aizu ingkang mawi paredèn gadhah tlaga, wana, lan musim adhem mawi salju [2].

Kutha-kutha[sunting | Owah sumber]


Kutha alit lan désa[sunting | Owah sumber]

Wonten sapérangan kutha alit lan désa ing saben distrik.

Panggabungan[sunting | Owah sumber]

Panggabungan Tamura[sunting | Owah sumber]

Tanggal 1 Maret 2005 kutha-kutha Funehiki, Ogoe, Takine, lan Tokiwa sarta Désa Miyakoji--sedaya mapan wonten ing Distrik Tamura, kagabung lan damel kutha Tamura.

Pawiyaran Aizuwakamatsu[sunting | Owah sumber]

Ing 1 November 2004 desa ingkang kala rumiyin menika anama Kitaaizu aking Distrik Kitaaizu (distrik dipunbusak bibar panggabungan menika) kagabung kalihan kutha Aizuwakamatsu.

Ékonomi[sunting | Owah sumber]

Dhaérah panté wiwit rumiyin kalebet pusat ulam lan industri pangolahan dhaharan segara. Samenika kawéntar minangka industri listrik lan pembangkit listrik mawi tenaga nuklir. Ekonomi ing wilayah dharatan gumantung marang produk tetanèn. Kutha Fukushima kawentar ugi minangka industri piranti alus lan piranti èlèktronik.

Demografi[sunting | Owah sumber]

Kabudayaan[sunting | Owah sumber]

Legenda nyariosaken babagan jin ingkang mangan manungsa kanthi nama Adachigahara ingkang wonten ing dharatan Adachigahara. Dharatan papan jin Adachigahara menika mapan wonten ing celakipun kutha Fukushima.

Simbol Prefektur[sunting | Owah sumber]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)
  2. ^ (id) Geografi, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]

Cithakan:Fukushima