Préfèktur Fukushima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Prefektur Fukushima)
Peta Prefektur Fukushima

Cithakan:Infobox Prefektur Fukushima

Préfèktur Fukushima (島根県 Fukushima-ken?) inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Tohoku, Pulo Honshu, Jepang [1]. Kutha krajannipun punika kutha Fukushima.

Sajarah[besut | besut sumber]

Prefektur Fukushima rumiyinipun punika bagéyan saking Provinsi Mutsu. Wewengkon Jepang ing sekitar Fukushima kawéntar kanthi sebatan Michinoku utawi Ōshū.

Geografi[besut | besut sumber]

Fukushima kalebet prefektur paling kidul wewengkon Tohoku, ugi kalebet wewengkon Tohoku ingkang paling caket kalihan Tokyo. Prefektur punika kapérang larikan paredèn dados tigang wewengkon, inggih punika(saking kilèn mangétan) Aizu, Nakadori, lan Hamadori. Wewengkon pasisir wewengkon Hamadori madep marang Samodra Pasifik ugi kalebet laladan ingkang paling rata mawi iklim sedhengan. Kutha Fukushima ingkang dados kutha krajan prefektur mapan wonten ing wewengkon Nakadori ingkang dados pusat produksi tetanen. Wewengkon Aizu ingkang mawi paredèn gadhah tlaga, wana, lan musim adhem mawi salju [2].

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Kutha alit lan désa[besut | besut sumber]

Wonten sapérangan kutha alit lan désa ing saben distrik.

Panggabungan[besut | besut sumber]

Panggabungan Tamura[besut | besut sumber]

Tanggal 1 Maret 2005 kutha-kutha Funehiki, Ogoe, Takine, lan Tokiwa sarta Désa Miyakoji—sadaya mapan wonten ing Distrik Tamura, kagabung lan damel kutha Tamura.

Pawiyaran Aizuwakamatsu[besut | besut sumber]

Ing 1 November 2004 desa ingkang kala rumiyin punika anama Kitaaizu aking Distrik Kitaaizu (distrik dipunbusak bibar panggabungan punika) kagabung kalihan kutha Aizuwakamatsu.

Ékanami[besut | besut sumber]

Laladan pasisir wiwit rumiyin kalebet pusat ulam lan industri pangolahan dhaharan segara. Sapunika kawéntar minangka industri listrik lan pembangkit listrik mawi tenaga nuklir. Ékonomi ing wewengkon dharatan gumantung marang produk tetanèn. Kutha Fukushima kawentar ugi minangka industri piranti alus lan piranti èlèktronik.

Demografi[besut | besut sumber]

Kabudayaan[besut | besut sumber]

Legenda nyariosaken babagan jin ingkang mangan manungsa kanthi nama Adachigahara ingkang wonten ing dharatan Adachigahara. Dharatan papan jin Adachigahara punika mapan wonten ing celakipun kutha Fukushima.

Simbol Prefektur[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)
  2. ^ (id) Geografi, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Fukushima