Olahan Kentucky

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Hot Brown iki pisanan dadi ing Louisville kang Brown Hotel

Masakan Kentucky biasane padha karo masakan tradisional Selatan . Sawetara sajian nedha bengi sing umum yaiku lele lele lan hushpuppy, ayam goreng lan steak goreng negara. Biasane disajeni karo sayuran kayata kacang ijo, sayuran ijo, kacang pinto (utawa "kacang sup") sing dimasak alon-alon karo daging babi minangka bumbu lan diwenehake karo roti jagung. Barang-barang populer liyane kalebu tomat ijo goreng, grit keju, puding jagung, okra goreng, lan daging ayam lan pangsit, sing bisa ditemokake ing negara umum. [1] [2] [3] Kajaba iku, Kentucky misuwur kanthi gaya bakar - bakar daerah. [4] Gaya bakar bakar iki unik dhewe amarga nggunakake daging kambing, lan gaya barbekyu Kidul sing khas ing Kentucky. [5] Sanajan masakan Kentucky umume padha karo masakan tradisional Selatan, beda karo sawetara masakan khas, utamane ing Louisville ing pie Hot Brown lan Derby (variasi kue pecan, umume ing Amerika Selatan). [6] [7]

Ing sisih kulon kulon Kentucky, burgoo minangka sing paling disenengi, lan ing sisih kidul-kulon negara bagian iki, cabai con carne biasa minangka panganan khas. Ing sisih lor Kentucky plus Louisville lan Lexington, cabai Cincinnati minangka panganan cepat saji sing populer. Kentucky Lor lan wilayah Louisville uga dadi pedunung Jerman-Amerika sing pocapan, dadi pilihan kaya ing sisih lor kanggo bir lan sosis Eropa. Nanging, seko masakan negara cenderung dadi sak tenane Southern, luwih seneng sarapan daging kaya negara Ham, sosis lemah daging babi lan minangka ombenan sing dipilih, negara kang kesuwur Bourbon wiski . Sawetara panganan cuci mulut umum yaiku pie catur, pie pecan, cobbler blackberry lan puding roti .

Masakan lan resep sing misuwur[besut | besut sumber]

Kentucky burgoo disajikake karo kentang tumbuk
Bal Bourbon
  • Ale-8-One, omben-omben rempah-rempah jahe ing botol ing Winchester
  • Mingua daging sapi jerky, digawe lan rangkep ing Bourbon County
  • Burgoo, rebus kenthel digawe saka sayuran lan daging kambing, utawa daging domba, utawa daging game liyane
  • Mint julep, omben-omben kuat sing digawe nganggo bourbon lan mint sing digiling lan minangka minuman 'resmi' saka Kentucky Derby [8]
  • Goetta, panganan khas Kentucky sisih lor biasane digawe saka daging, gandum sing dipotong waja lan dibumboni godhong salam, rosemary, uyah, mrico lan thyme
  • Saus Henry Bain, saos kuat kanggo disajikake kanthi game
  • Otak lan endhog, sing biasane dikenal minangka masakan Inggris; iki dilayani ing restoran Frankfort nganti ajrih BSE
  • Sup penyu mock, Welsh lan warga Inggris nggawa resep iki nalika urip ing Clay County
  • Sikil kodhok, asring dipanggang lan digoreng
  • Pai derby, kue coklat lan walnut sing diarani Kentucky Derby
  • Benediktin, keju timun lan krim sing disebar karo pewarna panganan ijo sing digawe populer dening penulis buku lan juru masak Louisville Jennie C. Benedict
  • Panas Coklat, sajian roti, daging babi, lan kalkun sing dilapis nganggo saus Mornay [9]
  • Kue tumpukan, kue lapis Appalachian kanthi apel disimpen ing saben lapisan
  • Kue Johnny, uga dikenal ing sawetara wilayah negara kasebut minangka roti jagung laba-laba, yaiku roti jagung rata sing dimasak kanthi panas langsung.
  • Bal Bourbon, cookie remuk sing dicampur karo coklat lan bourbon, banjur dilapisi gula bubuk, pisanan digawe ing Frankfort sajrone Larangan
  • Keju bir, keju sing disebar nganggo bir, keju Cheddar, lan rempah-rempah
  • Modjeska, permen karamel gooey kanthi pusat marshmallow sing diarani aktris Polandia abad kaping 19 sing nate ngunjungi Louisville [10]
  • Roti sendok minangka panganan sing adhedhasar jagung sing asri lan lembab
  • Chili gaya Louisville, cabe kaya rebus sing beda-beda gumantung saka kulawarga lan kulawarga, nanging biasane kalebu daging (biasane daging sapi, kadang daging babi, domba, daging babi, utawa daging rempah-rempah), saos, kacang buncis, bawang putih, bawang, spaghetti lan wiyar macem-macem sayuran lan bahan-bahan liyane, sing dadi cara kanggo kulawarga nggegirisi sethithik daging sajrone seminggu[butuh sitiran][ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2016)">perlu rujukan</span> ][ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2016)">perlu rujukan</span> ]
  • Kentang goreng, testis domba disajekake roti lan goreng, asring nganggo kuah krim, sajian tradisional sing disajekake ing wilayah Bluegrass ing Kentucky [11][perlu nomeré kaca]
  • Tiram sing digulung, sajian panganan segara sing disedhiyakake ing Louisville lan sakiwa tengene
  • Kentucky Common, gaya bir regional kanthi historis dilayani ing sekitar wilayah Louisville
  • Chow-Chow, sajian macem-macem sayuran acar adhem sing ditemokake ing saindenging Appalachia
  • Ski, soda jeruk digawe saka jus jeruk lan jeruk nipis sing diprodhuksi dening Perusahaan Cola Ganda sing nyebar ing bagean kidul negara kasebut.
  • Biskuit lan kuah, biskuit glepung biasane ditutupi kuah putih (kadang kuah duwe mrica ireng sing digiling) [12]
  • Iwak Goreng, lele sing asale saka Kentucky Lakes lan kali, kadang dilempar adonan banjur digoreng coklat emas sing garing [13]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. "Hall's on the River". Hallsontheriver.com. Dibukak ing 2012-03-07.
  2. "Ramseys". Ramseysdiners.com. Dibukak ing 2012-03-07.
  3. [1]
  4. "Bluegrass, Blues and Barbecue Region of Western Kentucky: Home". Bbbregion.org. Dibukak ing 2012-03-07.
  5. "Ole Hickory Pit, old Western Kentucky tradition". Louisvillehotbytes.com. 2009-08-20. Dibukak ing 2012-03-07.
  6. "The History of The Brown Hotel's "Hot Brown"". The Brown Hotel. Diarsip saka sing asli ing 2009-08-22.
  7. "Derby-Pie". Kern's Kitchen. Dibukak ing 2012-03-07.
  8. "The Mint Julep". Kentucky Derby. Diarsip saka sing asli ing December 8, 2006. Dibukak ing 2006-12-03.
  9. "Hot Brown Recipe". The Brown Hotel. Diarsip saka sing asli ing August 28, 2006. Dibukak ing 2006-12-03.
  10. Rick Howlett (July 21, 2012). "The Modjeska: A Star On Stage, Sweetly Remembered". Weekend Edition Saturday. NPR.
  11. Alvey, R. Gerald. Kentucky Bluegrass Country. University Press of Mississippi, 1992.
  12. Shockley, Jenn (2016-03-03). "These 15 Iconic Foods In Kentucky Will Have Your Mouth Watering". OnlyInYourState (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-09.
  13. Shockley, Jenn (2016-03-03). "These 15 Iconic Foods In Kentucky Will Have Your Mouth Watering". OnlyInYourState (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-09.