Kenthang uleg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mashed potato
MashedPotatoes.jpg
A small plate with a serving of mashed potatoes
AjanganSide dish
Panggonan asalUnited Kingdom[1]
Hawa ajanganHot
Woworan pokokPotatoes, butter or vegetable oil, milk or cream
VariasiDuchess potatoes
Buku masakan: Mashed potato  Médhia: Mashed potato

Kentang uleg ( Inggris Inggris ) utawa kentang tumbuk ( Inggris Inggris lan Inggris Kanada ), kanthi koloki dikenal minangka mash (Inggris Inggris), [2] minangka sajian sing disiyapake kanthi mashing kentang rebus. Susu, mentega, uyah lan mrico asring digunakake nalika nyiyapake. Piring kasebut biasane dadi lawuhan kanggo daging utawa sayuran. Panganan sing padha ora ditumbuk kanthi rata-rata bisa diarani kentang remuk .

Resep-resep kanggo nggawe sajian diwiwiti diwiwiti ing taun 1747 kanthi entri ing The Art of Cookery dening Hannah Glasse . Kentang empuk sing wis garing lan beku kasedhiya.

Kentang uleg bisa digunakake minangka bahan perantara kanggo panganan liyane kayata pangsit lan gnocchi, ing kentang bisa dipanggang utawa digodhog, lan bisa uga ora ditambahake susu utawa bumbu.

  1. Smith, A. (2011) Potato: A Global History. London: Reaktion Books.
  2. "Mash | Meaning of Mash by Lexico". Lexico Dictionaries | English.