Kèju cheddar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
cheddar

Keju Cheddar minangka keju sing atos banget, putih (utawa oranye yen diwarnai pewarna kayata annatto ), kadang-kadang ngicipi tajam, keju alami. Asal saka desa Inggris ing Cheddar ing Somerset, [1] keju kanthi gaya iki saiki diproduksi ing saindenging jagad. Tembung keju cheddar akeh digunakake, nanging ora duwe sebutan sing dilindhungi ing Uni Eropa. Nanging, ing taun 2007, Desainasi Asal Dilindhungi, "West Country Farmhouse Cheddar", digawe, tegese mung Cheddar sing diproduksi saka susu lokal ing Somerset, Dorset, Devon lan Cornwall lan diproduksi nggunakake metode tradisional bisa nggunakake jeneng kasebut. [2] [3] Gaya lan kualitas keju sing diwenehi label minangka cheddar bisa beda-beda, kanthi sawetara keju olahan rangkep minangka "cheddar" nalika ora meh padha. Kajaba iku, keju tartamtu sing padha karo rasa lan penampilane karo Red Leicester kadhang populer dipasarake minangka "abang Cheddar".

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Smale, Will (21 August 2006). "Separating the curds from the whey". BBC Radio 4 Open Country. Dibukak tanggal 7 August 2007.
  2. "West Country Farmhouse Cheddar”, gov.uk.
  3. Brown, Steve; Blackmon, Kate; and Cousins, Paul. Operations management: policy, practice and performance improvement. Butterworth-Heinemann, 2001, pp. 265–266.