Barbecue

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daging sing dipanggang ing restoran

Barbecue utawa barbeque (ora resmi, BBQ ; ing barbie Australia, ing Afrika Selatan braai ) minangka cara masak, piranti masak, gaya panganan, lan jeneng kanggo panganan utawa pakumpulan panganan sing dimasak lan disajikake.

Barbekyu bisa nuduhake cara masak dhewe, daging sing dimasak kanthi cara iki, utawa kanggo jinis acara sosial sing nampilake jinis masak iki. Barbecue biasane dilakoni ing njobo omah kanthi ngrokok daging ing kayu utawa areng . Barbekyu restoran bisa dimasak ing oven bata utawa logam sing dirancang khusus. Barbecue ditindakake ing pirang-pirang negara lan ana macem-macem variasi regional .

Manggang wedhus nganggo areng