Pai pecan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pecan pie
Pecan pie, November 2010.jpg
AjanganDessert
Panggonan asalSouthern United States
Woworan pokokPecan and corn syrup
Ènergi panganan
(per ajangan)
503 kcal (2106 kJ)
Buku masakan: Pecan pie  Médhia: Pecan pie

Pai pecan yaiku pai kacang pecan sing dicampur karo isi endhog, mentega, lan gula (biasane sirup jagung ). Variasi bisa uga kalebu gula putih utawa coklat, sirup tebu, sirup gula, molase, sirup maple, utawa madu . Iki disajikake nalika mangan ing preinan ing Amerika Serikat lan dianggep spesialisasi asal AS Kidul . [1] [2] Umume resep pie pecan kalebu uyah lan vanilla minangka rasa. Wiski coklat lan bourbon minangka tambahan resep sing populer. [3] Pai pecan asring disajikan nganggo krim kocok, es krim vanilla, utawa saos keras .Pai pecan asring kasebut ing literatur Amerika (lan televisi) lan ana gandhengane karo Thanksgiving, Natal, lan acara-acara khusus liyane.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Edge, John T. (2007). The New Encyclopedia of Southern Culture: Volume 7: Foodways. The University of North Carolina Press. p. 223.
  2. McWilliams, James (2013). The Pecan: A History of America's Native Nut. University of Texas Press. pp. 120–122.
  3. The FOURnet Information Network. "Bourbon Pecan Pie – Recipes – Cooks.com". cooks.com.