Swikee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Swikee Kodok Oh nganggo duduh tauco lan sega

Swikee iku jinising panganan arupa masakan kanthi bahan dhasar kodhok. Swikee bisa awujud kuah tauco, gorèngan, pèpès, asem-asem, utawa digawé rica-rica. Masakan swikee minangka masakan sing misuwur ing kutha Purwadadi ing Kabupatèn Grobogan. Masakan iki ora mung ana ing Indonésia waé nanging sumrambah ing saindhenging donya, utamané ing Prancis lan negara Cina. Masakan saka sikil kodhok iki antara liya uga tinemu ing tlatah Karibia, dhaérah Alentejo ing Portugal, Slovenia, tlatah sisih lor Yunani, region Piemonte ing Italia, Spanyol, lan wilayah kidul Amérika Sarékat. Miturut sing wis ngrasakaké édaging kodhok iki rasané mèmper daging pitikk[1] amarga rasané sing lembut lan tèkstur sing mèmper swiwi pitik.[2]

Rujukan[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Exotic Meats USA  : What Things Taste Like" (PDF). 2008. Retrieved 2008-07-17. 
  2. ^ "Frog legs - Ingredient". 2008. Retrieved 2008-07-17. 

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Swikee&oldid=1057397"