Chili con carne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chili con carne
Bowl of chili.jpg
A bowl of chili con carne served with tortilla chips
Jeneng liyanéChili, Chilli
AjanganMain
Woworan pokokChili peppers, meat, and often tomatoes and beans
VariasiVegetarian chili, chili verde, white chili
Buku masakan: Chili con carne  Médhia: Chili con carne

Chili con carne (uga dieja lombok con carne utawa chili con carne lan dicekak dadi pangucap cara Spanyol: [ˈtʃili kon ˈkaɾne] cabe utawa lombok pangucap cara Spanyol: [ˈtʃili kon ˈkaɾne] ), sing artine ' cabai karo daging', yaiku salah sawijiningjinis panganan rebus pedhes sing isine mrica cabe (kadhang arupa bubuk cabai ), daging (biasane daging sapi ), lan asring tomat lan kacang-kacangan . [1] Bumbu liyane bisa uga kalebu papak, bawang, lan cumin . Piring kasebut asale ing sisih lor Meksiko utawa Texas kidul.

Panganan sing nganggo iki[besut | besut sumber]

  • Asu lombok yaiku segawon panas sing disedhiyakake nganggo endhog cabai (biasane tanpa kacang).
  • Burger cabai minangka burger sing paling ndhuwur karo cabai (biasane tanpa kacang buncis).
  • Ukuran cabai nuduhake cabai sing disajikake ing patty daging sapi (asring nganggo keju) ing mangkuk utawa ing piring.
  • Chili uga ditambahake ing kentang goreng lan keju kanggo nggoreng keju cabe, utawa kentang goreng ing Pulau Coney.
  • Chili mac minangka sajian sing digawe karo cabai kaleng, utawa bahan sing padha karo cabai (daging, rempah-rempah, bawang, saos tomat, kacang buncis, lan kadang sayuran liyane), kanthi tambahan makaroni utawa pasta liyane. Macak minangka sajian standar ing militer AS lan minangka salah sawijining jinis Meal, Ready-to-Eat (MRE).
  • Pie Frito utawa taco mlaku-mlaku, kaya sing diarani ing festival lan pameran kabupaten ing sisih tengah, biasane kalebu tas keripik jagung Fritos siji -sijine kanthi tuwung cabai sing diwutahake, asring diwenehi keju utawa bawang parut. lan jalapeo lan krim sing ora nguntungke. [2] Pai Frito populer ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Walsh, Robb (2015). The Chili Cookbook: From Three-Bean to Four-Alarm, Con Carne to Vegetarian, Cookoff-Worthy Recipes for the One-Pot Classic (origin in Mexico: p 15-16). Berkeley: Ten Speed Press. ISBN 978-1-60774-795-6.
  2. "Austin City Limits Festival Food Rocks!". Slashfood. 2007. Diarsip saka sing asli ing December 20, 2007. Dibukak ing September 27, 2007.