Duduh kenthel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Duduh kenthel
Sauce mit champignons.jpg
Stages in the preparation of mushroom gravy
Buku masakan: Duduh kenthel  Médhia: Duduh kenthel

Saos asring digawe saka jus lan daging sing lumaku alami sajrone masak lan asring dikenthel karo glepung gandum utawa pati jagung kanggo tekstur sing ditambahake. Kuah bisa diwarnai luwih lan dibumboni karo uyah kuah (campuran pewarna panganan uyah lan karamel) utawa kuah (coklat uyah sing larut ing banyu) utawa kubus lan bubuk siap digawe bisa digunakake minangka sulih kanggo daging utawa sayuran alami mbeber. Kubus kaleng lan instan uga kasedhiya. [1] Kuah umume disajik nganggo panggang, meatloaf, beras, [2] mie lan kentang tumbuk . Ing sawetara wilayah Asia, khusus kuah India minangka bagean saka cairan sing kenthel sajian. Contone, bagean cairan kari sing kenthel bisa uga diarani kuah. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Peter, K.V. (2012). Handbook of Herbs and Spices. Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition. Elsevier Science. p. 112. ISBN 978-0-85709-567-1. Dibukak ing May 23, 2017.
  2. Real Cajun Recipes : : Rice and Gravy
  3. Basic Indian gravy