Kaldhu kothak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bouillon cubes
Brühwürfel-1.jpg
Various bouillon cubes
Panggonan asalEither England or France
Woworan pokokDehydrated broth or stock, dehydrated vegetables, fat, MSG, salt, seasonings
Buku masakan: Bouillon cubes  Médhia: Bouillon cubes

Kaldhu kotak /ˈbjɒn/ ( Kanada lan AS ) utawa kotak Simpenan ( Australia, Ireland, New Zealand, Afrika Kidul lan UK ) utawa duduh kaldu kotak ( Philippines ) iku duduh kaldu garing utawa stock kawangun menyang cilik kotak 13 mm (0.51 in) jembar. Biasane digawe saka janganan sing dehidrasi, stok daging, bagean cilik lemak, MSG, uyah, lan bumbu, dibentuk dadi kubus cilik. Jinis vegetarian lan vegan uga digawe. Bouillon uga kasedhiya ing bentuk granular, bubuk, utawa cair.