Lembar daging

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daging daging ala Amerika nganggo ketchup tomat lan tanduran peterseli minangka hiasan

Meatloaf minangka salah sawijining sajian daging sing wis digodhog lan dicampur karo bahan liyane lan dibentuk dadi roti, banjur dipanggang utawa dirokok . Bentuk pungkasan digawe kanthi tangan ing nampan panggangan utawa wajan kanthi masak ing wajan . [1] Biasane digawe nganggo daging sapi, sanajan daging domba, daging babi, daging sapi, daging babi, daging unggas lan panganan laut uga digunakake, kadang-kadang digabungake. Adaptasi sayuran bisa nggunakake daging tiruan utawa pulsa .Roti sing wis masak bisa diiris kaya roti sing digawe bagean. Iki digawe kanthi nambah remah-remah roti lan endhog, lan amarga sajian kasebut bisa dadi garing, macem-macem teknik digawe supaya piring dadi lembab, kaya nutupi saos, utawa bungkus, utawa nggunakake bahan kanggo nambah lembab ing campuran, ngiseni lemak daging, keju sing sugih, utawa sayuran .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Zeldes, Leah A. (2009-09-02). "Eat this! Meatloaf, easy comfort". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Diarsip saka sing asli ing 2011-10-11. Dibukak ing 2010-08-03.