Blèkbéri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
woh iki

Blackberry minangka salah sawijining woh sing bisa dipangan sing diprodhuksi dening pirang-pirang spesies ing genus Rubus ing kulawarga Rosaceae, hibrida ing antarane spesies kasebut ing Rubus subgenus, lan hibrida ing antarane subgenera Rubus lan Idaeobatus . Taksonomi blackberry wis sacara historis bingung amarga hibridisasi lan apomixis, mula spesies asring diklompokake bebarengan lan diarani agregat spesies . Contone, kabeh subgenus Rubus diarani agregat Rubus fruticosus, sanajan spesies R. fruticosus dianggep sinonim saka R. plicatus . [1]