Gula alus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nutup gula bubuk sing durung diganti
Gula bubuk ing cannoli

Gula bubuk, gula iki uga disebut confectioners ', 10X gula utawa diabétes, punika sacoro apik bubuk gula diprodhuksi dening panggilingan gula granulated menyang negara powdered. Biasane ngemot antara 2% lan 5% agen anti-kue – kaya ta pati jagung, pati kentang utawa fosfat tricalcium [1] [2] – kanggo nyedhot kelembapan, nyegah gumpalan, lan nambah aliran. Sanajan paling asring diproduksi ing pabrik, proxy kanggo gula bubuk bisa digawe kanthi ngolah gula pasir biasa ing gilingan kopi, utawa kanthi ngremuk kanthi nggunakake mortir lan pestle .

Kutipan[besut | besut sumber]

  1. Asadi 2006.
  2. Chen & Chou 1993.