Wong Uighur: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: uripe → uripé
(→‎top: éjaan, replaced: agamane → agamané (2), Saliyane → Saliyané)
(→‎top: éjaan, replaced: uripe → uripé)
Saliyané ing [[Cina|Républik Rakyat Cina]], suku iki ana uga ing [[Kazakhstan]], [[Kyrgystan]] lan [[Uzbekistan]].
 
Suku Uighur lan [[suku Hui]] iku suku kang agamané Islam ing Tiongkok. Nanging ana bedane ing babagan budaya lan gaya uripeuripé. Suku Uighur luwih melu aliran [[Sufi]], yèn suku Hui luwih ngarah ing [[mazhab]] [[Hanafi]].
Suku Uighur akèh kang manggon ing [[Xinjiang]]. Kurang luwih 80% saka suku Uighur ana ing panggon kang arane [[Tarim Basin]].
 
352.737

besutan

Menu navigasi