Gongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gongan iku selang wektu unine swara gong utawa kelompok gong (kempyang, kethuk, kempul lan kenong). Selang wektu iki béda - béda , bisa pirang detik nganti pirang menit miturut irama uga tempo tembange.

Gongan sing paling dawa selang wektune ya iku gongan saka swara gong ageng.