Vympel R-73

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vympel R-73
R-73.jpg
Vympel R-73
Tipe short-range air-to-air missile
Papan asal Soviet Union
Sajarah panggunaan
Dianggo 1982
Production history
Pabrik Vympel
Specifications
Bobot 105 kg (231 lb)
Dawa 2900 mm (9 ft 6 in)
Diameter 170 mm (6.7 in)

Warhead 7.4 kg (16.3 lb)

Engine solid-fuel rocket engine
Wingspan 510 mm (20 in)
Operational
range
R-73E: 20km (12 miles)
R-73M: 30km (18.75 miles)[1]
Kcepetan Mach 2.5
Guidance
system
All-aspect infrared homing
Launch
platform
Vympel R-73
R-73 HuAF.jpg
R-73 mock-up on a Hungarian Air Force MiG-29 at Kecskeméti Repülőnap 2008
Tipe short-range air-to-air missile
Papan asal Soviet Union
Sajarah panggunaan
Dianggo 1982-present
Production history
Pabrik Vympel
Specifications
Bobot 105 kilograms (231 lb)
Dawa 2.93 metres (9 ft 7 in)
Diameter 165 millimetres (6.5 in)

Warhead 7.4 kilograms (16 lb)

Engine solid-fuel rocket engine
Wingspan 510 millimetres (20 in)
Operational
range
R-73E: 20 kilometres (12 mi)
R-73M1: 30 kilometres (19 mi) [1]

R-73M2: 40km (24.7 miles)[2]

Kcepetan Mach 2.5
Guidance
system
All-aspect infrared homing
Launch
platform

Vympel R-73 (kodhe NATO: AA-11 ‘Archer’) inggih punika pèluru kendali udara ke udara jarak cerak berpemandu infra-merah rancangan Vympel Machine Building Design Bureau. Rudal punika mlébét dinas operasional angkatan udara Rusia ing taun 1984. R-73 dipunrancang kanggé ngajuraken sasaran udara, kalèbét pesawat tempur, pengebom, helikopter, pesawat mbotén ngginaakèn awak (UAV – Unmanned Aerial Vehicle) utawi rudal jelajah lan kabetahan manuver ngantos 12G. Rudal punika ugi gadhah kemampuan nyergap sasaranipun saking sedaya arah (all-aspect), ing sedaya cuaca (all-weather) sarta ing tèngah pengacauan elektronis (jamming). R-73 sagdè dipunintegrasiakèn kaliyan helm juru anggegana, mnèawi punika juru anggegana kanggé mbidik sasaranipun kaliyan namung ningali kèmawon.

Operasi Sajarah[besut | besut sumber]

Ing tanggal 22 Fèbruari taun 1996, kalih Cessna 337 Brothers to the Rescue punika salah satunggaling Cuban Air Force MiG-29UB.[3] R-73 dipuntenagai déning sebuah mesin roket berbahan bakar padat. Nggadahi sekawan sirip kontrol ingkang manggenanipun ing pérangan ngajeng sarta stabilizer ing pérangan belakang sayap. R-73 ugi gadhah thrust-vectoring memungkinkan kanggé nglampahi maneuver ekstrem. AA-11 Archer missile.PNG

Un misil R-73 ante un R-77.
R-73Ae, R-27R1(AeR1), R-27T1(AeT1), y Kh-59MAe en MACS, Zhukovski, 1999.
AA-11 Archer missile.PNG
Skema rudal Vympel R-73.

Varian wiwit, ingih punika R-73A gadhah jarak jangkau 30 km, sawetara pengembanganipun R-73M gadhah jarak jangkau 40 km. R-73 saged dipunbeta déning pesawat tempur Su-27, Su-33, Su-34, Su-35, Su-37, MiG-29, MiG-31, MiG-33, Yak-141, sarta helikopter serang Mi-24, Mi-28, dan Ka-50. Pinten-ointen pesawat tempur génerasi lami kados ta MiG-21, MiG-23, Su-24 lan Su-25 ingkang sampun dipunmodifikasi ugi saged mbeta.

Operator[besut | besut sumber]

Spesifikasi[besut | besut sumber]

  • Propulsi: Motor roket bahan bakar padat
  • Kecepatan: Mach 2,5
  • Jarak jangkau: 20 km; 30 km (R-73M1); 40 km (R-73M2)
  • Sistem pemandu: Infra-merah
  • Hulu ledak: 7,4 kg high-explosive
  • Berat: 105 kg (R-73M1); 115 kg (R-73M2
  • Panjang: 2,9 m
  • Diameter: 0,165 m
  • Rentang sayap: 0,51 m

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Jinis rudal


Cithakan:Rudal-stub Cithakan:Senjata-stub