Juru anggegana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Juru anggegana utawa Pilot ya iku sesebutan kanggo wong kang nduwèni pangawean nyetir montor mabur.Minangka wangun panggawean kang ngutamakake kaahlian utawa kaprigelan sajeroning nyetir montor mabur, panjengané juru anggegana kudu nempuh uji kalayakan resmi kang dianakake déning sekolah panerbangan. Mila ing babagan kalulusan sajeroning ujian juru anggegana, bisa langsung ngayuh sertifikasi miber, yaitu salah siji surat pangakuan kapinteran lan kaprigelan juru anggegana kanggo miberake montor mabur kanthi jinis lan ukuran tartemtu.