Prasetyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prasetyo
Pras.jpg
Lair (1950-04-28) April 28, 1950 (umur 69)
Blora, Indonésia
Bangsa Indonésia
Jeneng liya Pras
Alma mater Master of Science Logistics development Course (Virginia,AS)
Pakaryan Militèr
Pulitik
Panulis
Sastrawan
Budayawan

Mayor Jéndral Purnawirawan Prasetyo (lair ing Blora Jawa Tengah Indonésia, 28 April 1950; umur 69 taun) ya iku pulitikus lan tokoh militèr Indonésia. Panjenengané uga tau dadi staf ahli Mantri Pertahanan Republik Indonesia Babagan Pulitik ing Kamentrian Pertahanan Republik Indonesia.[1][2][3] Ing tanggal 17 April 2006 panjenengané uga tau dadi Staf Ahli Menhan ing babagan Pulitik tumuju ing Staf Ahli Menhan Babagan Ideologi lan Agama lan sajeroning kapimpinan Mantri Pertahanan Matori Abdul Djalil ing Kabinèt Gotong Royong panjenengané dadi Karo TU/Sesmenhan.[4][5] Saliyané iku panjenangané uga tau dadi Atasé Pertahanan ing KBRI, Beograd, Yugoslavia.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Karier Militèr[besut | besut sumber]

Ing taun 1972 panjenengané lulus saka Akademi Angkatan Bersenjata Republik Inonesia.Pèriode 1973 panjenengané miwiwiti karier dadi Komandan Peleton/Team ing Kendari (ibu kutha Provinsi Sulawesi Tenggara, Indonésia).Periode 1975 panjenengané uga dadi Staf Perhubungan ing Ujung Pandang, Makassar, kutha Makassar Provinsi Sulawesi Kidul.

Wikipedia[besut | besut sumber]

Prasetyo dadi direktur ing Papat Limpad,sawijining tetandhingan nulis Wikipedia basa Jawa kang ana ing naungan proyek Wikimedia Cipta.Panjenengané gabung minangka kontributor Wikipédia basa Indonésia ing taun 2006, banjur dadi kontributor aktif lan pangurus Wikipedia Basa Jawa ing taun 2007.Panjenengané uga dadi salah sijiné pamrakasa Wikimedia Indonésia ing taun 2008 lan dadi salah sijiné anggota Dewan Pengawas.[6]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]